Příprava hovězího guláše tak, jak ho dělaly naše babičky

Naučte se poctivý hovězí guláš

Příprava hovězího guláše tak, jak ho dělaly naše babičky

Potřebné suroviny:

hovězí kližka, objemově stejně cibule, vepřové sádlo, sůl a pepř, sáček mleté papriky, drcený kmín, sušená majoránka, 3 bobkové listy, 2 lžíce rajského protlaku, hovězí vývar.

Dáme do většího kastrolu několik lžící sádla, které rozehřejeme. Přidáme cibuli. K cibuli přidejte trochu drceného kmínu, ten nám základ krásně rozvoní.

A teď pozor: cibuli musíme osmahnout opravdu dohněda, nikoli jen zesklovatět. Hnědá cibule dá guláši tu správnou barvu a chuť. Při tomto procesu se nám ke dnu přichytává hmota, která dělá dojem že se nám cibule připaluje. Je dobré používat nějakou plochou vařečku, kterou se tento proces lépe kontroluje.

Až je cibule hnědá, přidáme kližku nakrájenou na kostky 3 x 3 cm a začneme maso restovat ze všech stran. Maso nám pustí určité množství vody. Je důležité, abychom restovali tak dlouho, až se veškerá voda odpaří a zbyde jen maso a tuk. Maso musí mít krásnou tmavou barvu.

Nyní maso osolíme, opepříme. Přidáme červenou papriku a rajský protlak. Krátce restujeme a hlavně mícháme, aby nám paprika nezhořkla. Paprika se při restování nádherně rozvoní.

Nyní podlijeme vývarem. Pokud nemáte vývar, dejte vodu. Hlavně ne chemický vývar.
Přidáme bobkové listy a na velmi mírném ohni dusíme doměkka.

Až je maso měkké, přidáme majoránku, kterou mezi dlaněmi rozdrtíme. Pokud máte v guláši dostatek cibule, zjistíte, že ho nemusíte vůbec zahušťovat.
Pokud zahušťovat budete, použijte jíšku nebo kůrky z chleba.

Hovězí guláš je lepší, když ho necháte den odležet.

Podávejte s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.

Neměli by se do guláše přidávat suroviny jako jsou houby, čerstvé papriky atd... To chuť guláše naprosto změní.

Provozní doba e-shopu

po-pá 8 -16 hod

E-mail:

info@az-domacnost.cz

Bleskovou zprávu odešlete zde.

V této kategorii nejsou žádné výrobky.

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení