Zavařovací hrnce

Nastal čas používat zavařovací hrnce

Zavařovací hrnce

Zavařovací hrnce klasické

Nastal čas, kdy nám na zahrádkách dozrává první ovoce a zelenina. Začínáme myslet na zavařování. Zavařování je v naší zemi velice oblíbený způsob na uchování potravin a zavařovací hrnce se začínají objevovat na našich plotýnkách. Zavařovací hrnce v naší nabídce jsou nejpoužívanějšími typy v ČR.

Jedná se o klasické plechové pozinkované hrnce se spodní mřížkou. Lze dokoupit i držák teploměru a teploměr.

Co tedy potřebujete k zavařování?

Zavařovací pozinkované hrnce z naší nabídky mají několik zásadních výhod. Mezi tyto výhody zcela jistě patří:

  • snadná obsluha
  • velmi silný pozinkovaný plech
  • držák teploměru
  • jsou levné
  • jsou vyrobeny v Česku
  • ověřená klasika

Veškeré potřeby pro zavařování naleznete ZDE.

Zavařovací hrnecZavařovací hrnec

Veškeré zavařovací hrnce naleznete zde

 

Zavařovací hrnce elektrické

Zavařovací elektrický hrnecZavařovací elektrický hrnec nerez

 

 

Zavařovací hrnce elektrické mají obrovskou výhodu oproti těm klasickým a tou je fakt, že v podstatě zavařují úplně sami a nepotřebují vaši pomov v průběhu zavařování. Proto se jim také někdy říká zavařovací automaty.

Proč koupit elektrický zavařovací hrnec Domo?

1. Kvalita výrobku za dobrou cenu
Koupí zavařovacího hrnce Domo získáte skvělého pomocníka při zavařování ovoce, zeleniny, uzenin a hub, který bude sloužit mnoho let bez poruch. Zavařovací hrnce Domo jsou plně automatické, stačí tedy na začátku jen nastavit čas a teplotu — zavařovací hrnec spustí časovač až po dosažení požadované teploty. Všechny hodnoty se zobrazují na LCD displeji.
2. Víceúčelové použití
Zavařovací hrnec Domo se nemusí využít jen na zavařování. Hrnec má výpustní kohout, díky kterému jej lze pohodlně používat i jako výdejní zásobník teplých nápojů a jídel (vody, čaje, svařeného vína, punče, guláše, omáček atd.). Výpustní kohout je opatřen vyjímatelnou záslepkou.
3. Garance spolehlivosti
Jedině v obchodě MujHrnec.cz dostanete na zavařovací hrnec Domo 45 denní garanci spolehlivosti. Co to znamená? Pokud se Vám hrnec do 45 dní od zakoupení porouchá, dostanete ihned nový. Žádná oprava, žádná reklamace, žádné posílání do servisu, ale zcela nový zavařovací hrnec.
4. Zavařování v páře
Ohřátí plného hrnce vody trvá hodně dlouho a stojí spoustu energie. V zavařovacím hrnci Domo proto můžete použít úspornou a šetrnou variantu - zavařování v páře. Do hrnce stačí nalít jen 5-10 cm vody ode dna. Zavařováním v páře můžete ušetřit až 40-60 % energie oproti běžnému zavařování.

Parametry zavařovacího hrnce Domo

  • ½“ plastový výpustný kohout, použitelný též jako automat na teplé nápoje (výpustní kohout je opatřen vyjímatelnou záslepkou)
  • Časový spínač nastavitelný až na 120 min nebo chod nastálo
  • Regulace teploty: od 30°C do bodu varu.
  • Ochrana proti přehřátí a chodu nasucho
  • Objem nádoby: 29l je určen pro 14 - 18 zavařovacích sklenic
  • Světelná kontrolka provozu, kdy je tepelná spirála sepnuta
  • Poplastovaný kovový rošt na dno pod zavařovací sklenice
  • Materiál smaltového hrnce: Smalt odolný proti kyselým tekutinám
  • Materiál nerezového hrnce: Nerez
  • Skrytá tepelná spirála - rovné dno
  • Vnitřní rozměry (Ø x V): 34,5 x 29 cm
  • Izolační držadla pro přenášení
  • Praktický úložný prostor pro síťový kabel pod hrncem
  • Barva: bíločerná (smaltový) / nerez-černá (nerezový)
  • Příkon: 2000 W

Nerezový zavařovací hrnec s displejem Smaltovaný zavařovací hrnec s displejem.

Jak používat zavařovací hrnec Domo?

  1. Vložte rošt do zavařovacího hrnce
  2. Naplňte nádobu vodou do výšky cca 5-10 cm
  3. Nasaďte víko a vložte zástrčku do zásuvky
  4. Zvolte teplotu (dle druhu potraviny)
  5. Zvolte čas (dle druhu potraviny) - hrnce jsou automatické, začnou tedy odpočítávat čas až poté, kdy se teplota v hrnci vyrovná s nastavenou teplotou. Na konci zavařování se zavařovací hrnec vypne a ozve se upozornění (zvukový signál). Časy i teploty se zobrazují po celou dobu na LCD displeji.

Jak zavařovat?

Příprava a čistota jsou z důvodu trvalivosti nejdůležitější. Zavařované potraviny by tak měly být dobré kvality, čerstvé a zralé.

  • Nerozkrájenou zeleninu a ovoce dobře umyjte a nechte okapat.
  • Zelené fazole a hrách jsou trvanlivější, když je předem mírně podusíte.
  • Sklenice, plechovk, lahve a uzávěry umyjte pečlivě pod horkou vodou, vypláchněte a nechte uschnout na čisté utěrce.
  • Nepoužívejte žádná poškozená nebo stará víčka
  • Sklenice naplňujte jen 2 cm pod okraj, u kašovité hmoty (např. jablečná dřeň) jen 4 cm pod okraj. Uzeniny plňte jen do tří čtvrtin sklenice.
  • Sklenice řádně uzavřete.
  • Sklenice postavte na rošt. Můžete používat sklenice různých výšek.
  • Sklenice by měly stát do dvou třetin až tří čtvrtin ve vodě.
  • Ohřátí plného zavařovacího hrnce trvá cca hodinu až hodinu a půl, mnohem výhodnější je proto používat zavařování v páře. Do hrnce stačí dát 5-10 cm vody a sklenice postavit na rošt. Takto lze ušetřit až 60 procent energie.
  • Teplotu a čas zavařování vyhledejte v receptech, případně knihách o zavařování.
  • Doba, než se zavařovací hrnec zahřeje na zvolenou teplotu, se nepočítá do doby zavařování.
  • Po uplynutí doby zavařování sklenice vyjmete, svorky ponechte do úplného vychladnutí sklenic, plechovky ponořte okamžitě do studené vody.
  • Zavařené potraviny je nejlepší ochovávat v chladnu a ve tmě.
  • Je dobré si sklenice popisovat (datum, obsah).

Nastavení teploty a času pro zavařování potravin

Časy platí od té doby, kdy zavařovací hrnec dosáhne požadované teploty (na hrnci stačí nastavit požadovaný čas a automaticky jej začne odpočívat až poté, kdy teplota dosáhne požadované nastavené teploty).

Provozní doba e-shopu

po-pá 8 -16 hod

E-mail:

info@az-domacnost.cz

Bleskovou zprávu odešlete zde.

V této kategorii nejsou žádné výrobky.

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení